Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Drogy predávali priamo z detského kočíka

BRATISLAVA - Polícia odhalila skupinu, ktorá sa zaoberala výrobou a predajom drog v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji. Z drogovej trestnej činnosti obvinil vyšetrovateľ sedem ľudí, ktorí skončili vo vyšetrovacej väzbe. Hrozí im až desaťročné väzenie.

Nový spôsob predaja drog vymysleli dvaja páchatelia zo Záhorskej Bystrice. Alexander S. so svojou priateľkou Luciou L. predávali doma vyrobené a vypestované drogy priamo z detského kočíka pri prechádzkach so svojím trojmesačným dieťaťom. Zistili to policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite na akcii s krycím názvom Špak, informoval na tlačovej konferencii prezident Policajného zboru Ján Packa.

Akciu Špak uskutočnili policajti 12. októbra 2006 po dlhodobom sledovaní skupiny osôb, ktorá vyrábala a distribuovala syntetické omamné látky a prírodnú konopu siatu na území Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. Cieľom akcie bolo zadržať a rozložiť túto skupinu a zabrániť jej v pokračovaní páchania drogovej trestnej činnosti. Počas akcie Špak urobili policajti zákroky v Ivánke pri Dunaji, Záhorskej Bystrici, Bernolákove, Bratislave a vo Vlčanoch v okrese Galanta. Policajti súčasne zasiahli u spomínaného Alexandra S. v prenajatom rodinnom dome v Záhorskej Bystrici a v dome v Ivánke pri Dunaji u Juraja O. Obaja od začiatku roka 2006 cez svojich pomocníkov predávali omamné látky nielen dílerom, ale aj konzumentom.

V rodinnom dome Juraja O. počas domovej prehliadky našli policajti tablety drogy extáza, zbrane, strelivo, ručný granát a ďalšie veci pochádzajúce z krádeží (mobilné telefóny, hodinky, bicykle, autorádia a CD meniče, hliníkové disky, pneumatiky, retiazky, náušnice a náramky rôznych farebných kovov). Vo dvore rodinného domu a v dome u Juraja O. policajti zaistili pri zákroku 11 osôb. Jedna z nich, Martin S. sa pokúsil o útek. Pritom odhodil ponožky, v ktorých mal 13 kusov zatavených injekčných striekačiek naplnených drogou pervitín. Martina S. o pár hodín neskôr našli policajti v kufri osobného auta jeho kamaráta. Bol celý premočený od potu, dehydrovaný a mal vyvrtnutý členok. Po zadržaní za jeho prítomnosti spravili policajti u neho domovú prehliadku.

Počas akcie s krycím názvom Špak urobili policajti osem domových prehliadok a šesť prehliadok osobných motorových vozidiel podozrivých. Policajný vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti sedem osôb. Na základe podnetu vyšetrovateľa skončili všetci siedmi vo vyšetrovacej väzbe. Okrem množstva rôznych drog, prekurzorov a chemikálií zaistili policajti aj 14 kusov rozličných strelných zbraní a cudzie meny za viac ako milión korún. Zaistili tiež veci v zostatkovej hodnote asi 250-tisíc korún, ktoré pochádzali z rôznych krádeží ako aj dve cudzokrajné chránené korytnačky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu