Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Manželov podviedli, musia dať zošrotovať svoj Citroën!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - V poriadnom šoku zostal manželský pár z Mengusoviec, ktorý musí dať zošrotovať svoj takmer nový Citroën. Kontrola originality totiž zistila, že auto pochádza z talianskeho skladu, ktorý bol pred dvoma rokmi zaplavený.

Vozidlá mali byť zošrotované, ale ako sa ukázalo, niekto sa rozhodol na nich "nabaliť." Okrem manželského páru môže tento osud postihnúť aj mnoho ďalších Slovákov. Podľa Miroslava Strelca z Poverenej technickej služby kontroly originality vozidiel môže takýchto áut u nás jazdiť niekoľko desiatok!

Autá Peugeot a Citroën zaplavilo vo februári 2009, tesne pred ich uvedením na trh. "Uvedené motorové vozidlá francúzski výrobcovia vyradili z užívania a vylúčili ich z predaja so zámerom fyzickej likvidácie. Podľa výrobcov zaplavené autá nevyhovovali  požiadavkám stanoveným pre kvalitu a bezpečnosť. Autorizovaní spracovatelia vo Francúzsku pritom osvedčili, že požadovanú likvidáciu riadne uskutočnili," uviedol Strelec.

Prax však ukázala niečo iné. "Na jeseň 2009 sa časť z týchto motorových vozidiel objavila v cestnej premávke v niektorých členských štátoch EÚ, a to aj napriek tomu, že výrobcom neboli nikdy uvedené na trh a určeným autorizovaným spracovateľom starých vozidiel mali byť fyzicky zlikvidované," dodal PR manažér.

Zoznam týchto vozidiel sa nachádza v informačnom systéme pracoviska kontroly originality. Systém dokáže pri kontrole odhaliť, že ide o jedno z týchto áut.

 

"Polícia je v danom prípade len evidenčný orgán, ktorý na základe rozhodnutia príslušného obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie dané vozidlo vyradí z evidencie vozidiel," uviedol k prípadu prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.  Aj podľa jeho informácií by však takýchto vozidiel malo byť viac. 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu