Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dievča (19) našlo podozrivé ampulky, evakuovali políciu

Ampulky priniesla mladá dievčina (19) Zobraziť galériu (2)
Ampulky priniesla mladá dievčina (19) (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA/KOŠICE - Evakuáciu Obvodného oddelenia Policajného zboru Spišská Nová Ves si vyžiadal nález papierovej škatuľky s obsahom 10 ampuliek s nápisom Sarin-Soman a látky typu V, ktorú priniesla mladá dievčina (19). Škatuľku našla v tráve na križovatke ulíc Trieda 1. mája - Krčméryho - Zdenka Nejedlého.

Udalosť sa stala v piatok okolo 19:00. Budovu zabezpečili až do príchodu špeciálnej jednotky vedecko-technického ústavu a krízového manažmentu Civilnej ochrany, kontrolných chemických laboratórií Civilnej ochrany v Jasove. "Jednotka zaistené chemické stopy prevzala na expertízne skúmanie," informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

V tejto súvislosti spišskonovoveský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby a držania jadrových materiálov, rádioaktívnych látok, vysoko rizikových chemických látok a vysoko rizikových biologických agensov a toxínov, kde je trestá sadzba jeden až päť rokov. "Podľa predbežných výsledkov expertízy ide len o indikátor na zisťovanie prítomnosti nebezpečnej chemickej látky v ovzduší, ktorý nie je pre človeka nebezpečný," dodala Mésarová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu