Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dozvedel sa Mello o zatykači skôr, ako policajti?!

Mello po prepustení z väzby
Mello po prepustení z väzby

BRATISLAVA - Hornonitriansky boss Karol Mello mohol byť za mrežami, keby nedošlo ku zmareniu akcie. Tvrdí to v stanovisku polície hovorkyňa Denisa Baloghová, podľa ktorej chceli Mella prekvapiť a zadržať, o medzinárodnom zatykači sa však dozvedeli príliš neskoro.

"Čakali sme na vydanie medzinárodného zatýkacieho rozkazu, na základe ktorého sme plánovali v spolupráci so zahraničnou policajnou službou využiť moment prekvapenia a Karola M. zadržať. Dúfali sme, že sa informáciu o vydaní zatykača dozvieme skôr ako Karol M. alebo aspoň skôr ako médiá," uviedla Baloghová. Dodala, že slovenská polícia mala pred vydaním zatykača informácie o tom, kde sa hľadaný nachádza.

"Došlo však k zmareniu policajnej akcie," tvrdí hovorkyňa. O zatykači, ktorý vydal nitriansky okresný súd v piatok 15. júla, sa polícia údajne dozvedela z médií. Neuviedla však, kto mal podľa nej akciu zmariť ani žiadne dalšie podrobnosti.

"Okamžite sme kontaktovali partnerskú zahraničnú policajnú službu. Tá nás však informovala, že Karol M. opustil priestor, kde sa zdržiaval a v tejto chvíli nevedia, kde sa nachádza," dodala hovorkyňa. Nevysvetlila, akým spôsobom so zahraničím komunikovali a prečo ich o Mellovom pohybe neinformovali.
 
Policajti mohli údajne vyhlásiť oficiálne pátranie až o štyri dni neskôr, kedy im súd zatýkací rozkaz doručil.

Mello čelí obžalobe z organizovania vraždy bývalého policajta. Nevydarená akcia sa skončila smrťou mladej ženy a desaťročného chlapca. Boss, v minulosti spájaný s černákovcami, sa niekoľko rokov pred trestným stíhaním skrýval. Policajti ho chytili vlani v októbri v Poľsku. Po eskortovaní na Slovensko sa chybou súdu dostal na slobodu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu