Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Košický viceprimátor svoju vinu popiera

Eugen Č.
Eugen Č.

PEZINOK - Košický viceprimátor Eugen Č. vypovedal dnes na hlavnom pojednávaní v kauze korupčnej aféry, v ktorej sú okrem neho obžalovaní aj advokát Ladislav P. a podnikateľ Viktor K. Eugen Č., obžalovaný z korupcie, považuje prípad za účelovo vykonštruovaný a založený na klamstvách hlavného svedka Maroša M., konateľa firmy KAME, od ktorej mali obžalovaní pýtať a prevziať úplatok.

Košický viceprimátor zásadne odmietol, že by prevzali od Maroša M. deväť miliónov korún. Pripustil, že im konateľ tejto firmy postupne splácal finančnú hotovosť v rôznych výškach, išlo však podľa neho o pohľadávky, ktoré im dlhoval na základe obchodnej zmluvy. Eugen Č. vysvetlil, že v roku 2001 ešte ako podnikateľ s realitami sa spolu s podnikateľom Viktorom K. pustili do obchodu s firmou KAME.

Tá mala uskutočniť výstavbu nájomných bytov na Sídlisku Dargovských hrdinov v Košiciach. Oni mali od firmy za právne poradenstvo a sprostredkovanie výstavby dostať tri percentá z hodnoty diela. Maroš M. však odmietal uhrádzať splátky, až sa na jeho firmu rozhodli podať návrh na konkurz. Ten neskôr stiahli, pretože im firma KAME menšie sumy vyplatila. Podľa Eugena Č. sa snažili získať svoje peniaze, na ktorých boli s Marošom M. dopredu dohodnutí. Jeho firma však konala neseriózne.

Senát ŠS po výsluchu Eugena Č. pojednávanie prerušil do utorka, kedy vypočuje obžalovaného Viktora K. Poobede by mal vypovedať hlavný svedok Maroš M. Špeciálny súd dnes, ešte pred prečítaním obžaloby, vylúčil prípad obžalovaného Ladislava P. na samostatné konanie. Dôvodom bola jeho opakovaná neúčasť na hlavnom pojednávaní pre práceneschopnosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu