Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na Pohode úpaly aj dehydratácia, zatiaľ ošetrili 1 248 ľudí

Festival Pohoda Zobraziť galériu (3)
Festival Pohoda

TRENČÍN – Za prvé dva dni multimediálneho festivalu Pohoda museli zdravotníci ošetriť celkovo 1 248 ľudí. "Nechcem zarieknuť šťastenu, ale čísla sú o niečo menšie oproti minulým rokom," uviedol hlavný lekár Jaroslav Vidan.

Väčšina úrazov boli nezávažné problémy súvisiace s priamym žiarením slnka na pokožku alebo organizmus, teda úpal a úžeh. Častou príčinou zdravotných problémov bola aj dehydratácia a úrazy končatín najmä predlaktí. Zdravotníci museli 18-krát previezť zranených účastníkov do Fakultnej nemocnice Trenčín, jedného návštevníka festivalu, ktorý to prehnal s alkoholom, zase na záchytnú stanicu.

Vidan odporúča najmä podobných akciách striedať trávenie času na slnku a tieni, používať prikrývku na hlavu a hornú časť trupu a dostatočne piť minerálnu vodu. Zároveň apeluje na mamičky, že festival nie je vhodné miesto pre deti do osem rokov.

"Zaznamenali sme prípady, kedy mamičky s dieťaťom do šesť mesiacov boli na koncerte až do tretej hodiny ráno, kedy vibrácie zo zvukov boli také silné, že aj pre dospelého boli nepríjemné," informoval lekár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu