Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Česká turistka zomrela po 150-metrovom páde!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ZÁPADNÉ TATRY - Tragicky sa dnes skončil 150-metrový pád českej turistky (64) zo sedla medzi Ostrým Roháčom a Plačlivým smerom do Jamnickej doliny. Žena podľa informácií Horskej záchrannej služby (HZS) utrpela pri páde v šikmých trávnatých a skalných plošinách zranenia nezlučiteľné so životom.

Pád ženy nahlásili českí turisti prostredníctvom tiesňovej linky 18 300. Možnou príčinou nešťastného pádu mohla byť podľa horských záchranárov kombinácia silného vetra, ktorý dnes fúkal a mokrého terénu. „Sneh, ktorý napadol pred tromi dňami, sa pomaly topí, čoho následkom sú mokré trávy aj skaly, pričom tieto skaly sú zrána ešte omrznuté,“ informovala HZS.
      
Do akcie nasadili 10 profesionálnych záchranárov HZS zo Západných Tatier a piatich dobrovoľných záchranárov HZS zo Západných Tatier. „Po príchode na miesto nešťastia nebohú pripevnili na nosidlá a vykonali spust v šikmom teréne pomocou statického lana s následným transportom do ústia Jamnickej doliny. Telo nebohej odovzdajú policajtom z Liptovského Hrádku a pohrebnej službe,“ uviedli horskí záchranári.
      
Upozornili, že počas niekoľkých týždňov ide o druhý smrteľný prípad. „Presne z toho istého sedla, keď 2. júna našli 31 – ročného muža bez známok života. Taktiež po 150-metrovom páde. Prosíme všetkých turistov, aby boli obozretní nielen pri prechode spomínaných miest, ale aj pri prechode iných horských oblastí,“ zdôrazňujú horskí záchranári.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu