Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zasypaných robotníkov išla zachraňovať babka s motykou

Zasypala ich kašovitá zemina Zobraziť galériu (7)
Zasypala ich kašovitá zemina (Zdroj: Topky.sk)

MATEJOVCE PRI POPRADE – Obrovské šťastie mali dvaja vodári, ktorí chceli v Matejovciach pri Poprade opraviť poruchu na vodovodnom potrubí. V jame ich zasypala rozmočená zemina. Keď to videla babka, ktorá vedľa okopávala záhon, chcela ich zachrániť svojou vlastnou motykou.

Dvaja muži vošli do jamy, aby zistili, čo sa vlastne s vodovodom stalo. Bol to len okamih a kašovitá zemina ich zasypala.

„Zrazu nastalo ticho. Všetci vedeli, že je zle. Vo mne by ste sa nedorezali krvi. Nejako podobne totiž zahynul môj manžel,“ tvrdí obyvateľka domu, pred ktorým sa nepríjemná udalosť stala. „Držala som v ruke motyku. Prvé čo mi napadlo bolo, že ich ňou musím vykopať.“

Babka sa rozbehla priamo k jame, no predbehli ju kolegovia zasypaných vodárov. „Aspoň som im tú motyku hodila do jamy. Zdá sa, že im pomohla.“

Jedného robotníka hlina zasypala až po krk, druhý mal pod rozmočenou zeminou nohy. Záchranka mužov odviezla do popradskej nemocnice. Tamojší lekári si ich tam nechali na pozorovanie.

„Zranili sa len ľahko. Chceme však vylúčiť riziko rozvoja takzvaného crash-syndrómu, teda pomliaždenia mäkkých tkanív,“ tvrdí zástupca riaditeľa popradskej nemocnice Dušan Suchý.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu