Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Musel Adam († 11) zomrieť?

S malým futbalistom sa lúčili stovky ľudí.
S malým futbalistom sa lúčili stovky ľudí.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES/JAMNÍK – Vyše šesťsto ľudí sa prišlo na cintorín v Jamníku (okr. Spišská Nová Ves) rozlúčiť s malým futbalistom Adamom Uhrínom (†11).

Ten zomrel minulý štvrtok po tom, ako naňho na futbalovom ihrisku pred tréningom spadla prenosná železná bránka. Polícia už začala vyšetrovanie vo veci pre prečin usmrtenia. Policajný vyšetrovateľ Pavol Dovala nevylúčil, že za Adamovu smrť môže byť obvinená konkrétna osoba. Zatiaľ si chce na výsluch predvolať trénera i šéfa obecného futbalového klubu. Bránku, na ktorú Adam vyliezol, aby natiahol sieť, tesne po tragédii polícia zaistila.

„Na vyšetrovanie bol prizvaný znalec. Ten sa bude vyjadrovať k tomu, či bránka spĺňala, alebo nespĺňala parametre,“ uviedol vyšetrovateľ. Jeden z Adamových trénerov Ján Farkašovský priznal, že jedna z bránok bola zlá. „Keď sa na ňu deti vešali, padala. Malo sa to dávno riešiť,“ konštatoval tréner. Starosta Jamníka Anton Petruška si myslí, že tragická udalosť je výstrahou pre všetkých. „Malé bránky dáme preč,“ prisľúbil. Včera však bola jedna stále na ihrisku. Podobný prípad, lenže so šťastnejším koncom, sa stal pred niekoľkými týždňami aj v neďalekých Domaňovciach. Bránka podobného typu spadla na miestne dievča.

MINÚTA TICHA
Pamiatku Adama Uhrína († 11) by si mali podľa našich informácií minútou ticha uctiť hráči i diváci pred pr vým výkopom stredajšieho kvalifikačného zápasu medzi Slovenskom a Nemeckom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu