Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mysleli si, že našli bomby, bol to starý ohrievač

Pyrotechnik zistil, že ide o ohrievač Zobraziť galériu (4)
Pyrotechnik zistil, že ide o ohrievač (Zdroj: Topky.sk)

ČERVENÝ KLÁŠTOR – Veľký rozruch vznikol v utorok ráno na stavbe budúceho kúpeľného domu blízko Červeného Kláštora. V areáli, kde sa rekreovali deti, našli robotníci niečo, čo im veľmi pripomínalo dve bomby. Aj historické súvislosti naznačovali, že predmety môžu byť nebezpečné. Až po dlhých hodinách napätia policajný pyrotechnik zistil, že na paniku nie je dôvod.

Blízko strašidelného nálezu našli robotníci aj dva staré vojenské telefóny. Vedeli, že počas druhej svetovej vojny bolo blízko gestapácke poľné sídlo. O tom, že čudné okrúhle predmety musia byť bombami, teda vôbec nepochybovali.

„Najprv som do toho kopol,“ povedal krátko po náleze jeden z robotníkov. „Keď som videl, že z toho trčia drôty, chytil som sa za hlavu. Som rád, že žijem. Sú to stopercentne bomby.“

Robotníci okamžite prestali pracovať a rýchlo zavolali policajtov. Tí miesto nálezu uzavreli  a čakali na pyrotechnika, ktorý prišiel až predpoludním.

Tajomné predmety začal skúmať a hneď zistil, o čo ide. Robotníci podľa neho našli dobové vykurovacie teleso.

Po hodinách napätia teda mohli pokojne pokračovať vo výstavbe kúpeľného domu a deti z neďalekého rekreačného strediska sa už môžu po areáli pohybovať úplne slobodne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu