Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Harabin a Bugár sa dohodli na mimosúdnom vyrovnaní

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Štefan Harabin sa nebude súdiť s predsedom SMK Bélom Bugárom za vyjadrenia, ktoré uverejnil v roku 2004 vo svojej knihe Žijem v takej krajine. Podľa informácií agentúry SITA sa šéf SMK s Harabinom v utorok dohodol na mimosúdnom vyrovnaní. Súčasťou dohody je, že sa Bugár Harabinovi ospravedlní prostredníctvom niektorých médií. Bugár sa pre agentúru SITA nechcel k mimosúdnej dohode vyjadriť.

Harabin pôvodne žiadal prostredníctvom súdnej žaloby na Okresnom súde v Dunajskej Strede od Bugára ako nemajetkovú ujmu 1,5 mil. Sk. Podľa ministra sa v knihe nachádzajú zjavne nepravdivé tvrdenia v rozpore s objektívnou pravdou.

"Bugár prezentoval čitateľovi dokonca i vlastné hodnotiace úsudky, urobené bez akéhokoľvek skutkového základu, bývalého predsedu Najvyššieho súdu SR vykresľuje ako brzdiaceho morálnu obnovu súdov a napomáhača korupcie v justícii a zároveň spojeného s korupciou, teda korupčníka a že sudca Harabin vykonával funkciu predsedu NS SR nie nezávisle a nestranne, ale práve naopak v pozícii priamej závislosti od politického hnutia HZDS," uviedol Harabin vo svojom stanovisku v decembri minulého roka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu