Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bilbord ho takmer prizabil

Tyč je príliš nízko nad zemou, v noci nikto nemá šancu ju zbadať. Zobraziť galériu (2)
Tyč je príliš nízko nad zemou, v noci nikto nemá šancu ju zbadať.

PREŠOV - Neuveriteľné! Bilbord na chodníku mohol pripraviť o život Prešovčana Milana Demeka, ktorý po náraze s ním skončil s ťažkými zraneniami a 18 stehmi v nemocnici. Veľkoplošná reklama na prešovskom Sídlisku III pretína chodník príliš nízko nad zemou a je hrozbou najmä večer.

„Podvečer som išiel na bicykli po chodníku. V živote by mi nenapadlo, že vo vzduchu ani nie dva metre od zeme na mňa čaká takéto nepríjemné prekvapenie!“ rozpráva doráňaný muž. Konštrukcia bilbordu je vyrobená tak, že v jej spodnej časti je načierno natretá kovová výstuha. Tú v noci nik nemá šancu zbadať.

„Presne to sa prihodilo aj mne. Výstuhu som zbadal až v poslednej chvíli. Chcel som sa skloniť, ale už bolo neskoro. Nasledoval prudký náraz,“ sťažuje sa M. Demek, ktorý sa celý zakrvavený z posledných síl dostal až k svojmu susedovi-lekárovi, a ten privolal záchranku.

„Počas cesty od bilbordu som si neustále vravel - nesmieš omdlieť, nesmieš omdlieť - to by bol asi môj koniec,“ rozpráva poranený cyklista. V nemocnici konštatovali, že pútač ho takmer oskalpoval, ranu zašili osemnástimi stehmi.

Chodník patrí k supermarketu, ktorý neďaleko stavajú. „Je nám veľmi ľúto, čo sa stalo. Chodník však ešte nie je v prevádzke, zatiaľ nebol skolaudovaný,“ povedal stavbyvedúci supermarketu Ján Fris. Podľa neho pred vstupom na chodník bola aj zábrana. „Niekto nám ju však ukradol, ako sa to tu často stáva a my sme si to v stavebnom zhone nevšimli,“ vysvetľuje Fris.

Dodal, že majiteľa bilbordu - reklamnú agentúru - požiadali, aby pútač do konca kolaudácie chodníka odstránili. Nad odškodným pre postihnutého cyklistu neuvažoval. M. Demek zvažuje právne kroky. Kovovú výstuhu provizórne označil, aby aj ďalší Prešovčania nepochodili ako on.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu