Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Štrnásť rokov čaká na desaťtisíc korún!

Gabriel Moyš (46): „Stále o mojom prípade nepojednávajú a ja nechápem prečo,“ povedal.
Gabriel Moyš (46): „Stále o mojom prípade nepojednávajú a ja nechápem prečo,“ povedal.

BRATISLAVA - Už dlhých 14 rokov čaká Gabriel Moyš (46) z Podunajských Biskupíc na rozhodnutie súdu. Takýto dlhý čas mu jeho bývalý zamestnávateľ dlhuje 10-tisíc korún. Moyš sa nevzdáva - keď bude potrebné, pošle sťažnosť aj do Štrasburgu.

V roku 1991 Gabriel Moyš zažaloval svojho vtedajšieho zamestnávateľa. Požiadal súd, aby určil neplatnosť rozviazania pracovného pomeru a rozhodol o vyplatení jeho mzdy. „Išlo o približne 10-tisíc korún. Súd konanie vlani zastavil, pretože firma už zanikla,“ povedal Moyš. Je presvedčený, že keby bratislavský súd konal bez prieťahov, nemusel o peniaze prísť.

Firma jeho zamestnávateľa totiž zanikla niekoľko rokov po podaní návrhu na súd. „Ústavný súd konštatoval porušenie môjho práva na prerokovanie veci bez zbytočných prieťahov. Prikázal bratislavskému súdu, aby konal. Stále však o mojom prípade nepojednávajú a ja nechápem prečo,“ čuduje sa Moyš, ktorý zvažuje podať si sťažnosť do Štrasburgu.

Podľa podpredsedníčky súdu Bratislava I. Tatiany Redenkovičovej-Koprdovej prieťahy vznikli pre veľký počet vybavovaných vecí a nízky počet sudcov. „Aj keby to tak bolo, nemôžem za to niesť následky ja,“ uzavrel Moyš. Ministerstvo spravodlivosti sa k prípadu nevyjadrilo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu