Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Nočné spoje v Bratislave jazdia katastrofálne

Trikrát za noc vychádza sedemnásť spojov z Hlavnej stanice do okrajových bratislavských štvrtí. Pre hlavné mesto je to žalostne málo.
Trikrát za noc vychádza sedemnásť spojov z Hlavnej stanice do okrajových bratislavských štvrtí. Pre hlavné mesto je to žalostne málo.

BRATISLAVA - S nočnými spojmi je to zúfalé! Situácia pripomína provinčné mestečko a nie hlavné mesto! Najmä počas víkendov je pohľad na preplnené zastávky otrasný.

Stovky Bratislavčanov nedočkavo vyzerajú svoj vytúžený autobus. A to musia naň niekedy čakať aj dve hodiny! Bratislavskými ulicami premávajú nočné spoje trikrát - pred polnocou, krátko po jednej a o 03.20 hod. Na polmiliónové hlavné mesto je to zúfalo málo. Viac než dvojhodinové prázdne miesto v grafikone je už roky nenaplnené. Nočná doprava z mesta do Slávičieho údolia vôbec nepremáva. Pritom sú tu vybudované najväčšie slovenské internáty a toto miesto je domovom pre tisícky študentov. Nezostáva im nič iné, ako sa vydať na nočnú púť po vlastných, pretože na drahé taxíky nemajú peniaze. Najbližšia zastávka je až pri Moste Lafranconi, ktorý je od internátov vzdialený pol hodinu chôdze.

„Mestskú dopravu financuje magistrát. Musíme si veľmi dobre rozmyslieť, kam peniaze vložíme. Častejšia premávka nočných spojov by sa mohla odzrkadliť na zvýšení cestovného. A to nechceme,“ povedal Milan Vajda z magistrátu. V menších mestách je nočné spojenie oproti Bratislave oveľa lepšie. Nočné spoje tam jazdia aj päťkrát za noc. Na to, že sa ľudia potrebujú dostať domov aj v noci, sa v hlavnom meste Slovenska akosi pozabudlo. „Prioritou mesta je modernizácia vozového parku,“ tvrdí Vajda. Z otrasnej situácie v nočnej doprave si mädlia ruky akurát tak taxikári.


AKO PREMÁVAJÚ NOČNÉ SPOJE V INÝCH MESTÁCH:

PRAHA

V Prahe premávajú nočné spoje od polnoci do pol piatej v polhodinových a hodinových intervaloch. Svojimi trasami pokrýva dve električkové a devätnásť autobusových liniek celé mesto.

BRNO
Brnianske nočné autobusy premávajú denne od 22.30 až do 5.15 hod. v hodinových aj polhodinových intervaloch. Medzi jednotlivými linkami je zabezpečená prestupná nadväznosť.

BANSKÁ BYSTRICA
Nočná doprava v tomto meste je zabezpečená prímestským autobusom. Spoj štartuje do polnoci dvakrát (22.35 hod. a 23.45 hod.), rovnako tak aj po polnoci (1.35 hod. a 2.45 hod.).

KOŠICE
V Košiciach je zabezpečená hromadná doprava pre nočných „žiteľov“ autobusmi 100 až 106. Prvý vyráža po polnoci a posledný po štvrtej ráno, pričom premávajú v 60-minútových intervaloch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu