Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chaos na úrade vlády: Za zem z J. Bohuníc zadržali politikov!

Politici z SDĽ nesú zeminu na úrad vlády Zobraziť galériu (6)
Politici z SDĽ nesú zeminu na úrad vlády (Zdroj: SITA)

Aktualizované

BRATISLAVA – Na úrade vlády dnes zavládla panika. Privolaná polícia zadržala predsedu SDĽ Mareka Blahu a podpredsedu Martina Halasa po tom, čo priniesli zeminu z okolia J. Bohuníc. Hasiči museli preskúmať, či nie je rádioaktívna. "Je z poľa, kde sa bežne pestujú potraviny, sme prekvapení, aký chaos to vyvolalo,“ povedal hovorca strany.

Hovorca Karel Zvolský dodal, že podľa vyjadrenia polície môžu mať v prípade potvrdenia rádioaktivity zeme politici problémy. Sám sa však nazdáva, že zem by nebezpečná byť nemala, ak však je to len ďalší dôvod, aby vláda od jadrových projektov ustúpila.

Bratislavský policajný hovorca už uviedol, že zemina kontaminovaná nebola. Príslušníci Hasičského záchranného zboru vykonali na mieste meranie s negatívnym výsledkom. Polícia vypočula oboch politikov, ktorí sud na úrad vlády priniesli, a prepustila ich.

SDĽ od vlády chce, aby zrušila projekt novej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach a zaoberala sa energetickými alternatívami. „Chceme opätovne otvoriť otázku, ako najefektívnejšie minúť šesť miliárd eur z peňazí daňových poplatníkov,“ povedal na margo nákladov na výstavbu, ktorá sa realizuje spoločne s českým ČEZ Blaha.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu