Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Výbuch v N. Hrušove mal spôsobiť plynový sporák

Výbuch zničil celé horné poschodie. Zobraziť galériu (3)
Výbuch zničil celé horné poschodie.

BRATISLAVA/PREŠOV – Mohutnú explóziu, ktorá zničila rodinný dom vo východoslovenskom Nižnom Hrušove, mal spôsobiť amatérsky inštalovaný sporák. Predpokladajú to plynári z SPP.

"SPP - distribúcia, a.s. okamžite po udalosti vyslala na miesto tragédie svojich pracovníkov, ktorí uzavreli hlavný uzáver plynu pod domovým regulátorom plynu, zmerali koncentráciu zemného plynu v ovzduší a dôsledne skontrolovali plynárenské zariadenia v blízkosti rodinného domu," informovala spoločnosť.

Prešovská policajná hovorkyňa Jana Karnišová však v utorok vydala stanovisko, v ktorom sa hovorí o úmysle. "Doposiaľ neznámy páchateľ dňa 12.4.2011 v čase asi o 04.00 hod. úmyselne vydal ľudí do nebezpečenstva ťažkej ujmy na zdraví tým, že spôsobil výbuch plynu v rodinnom dome," uviedla. Vyšetrovateľ začal stíhanie pre všeobecné ohrozenie.

V dome boli v čase výbuchu syn (39), matka (66) a stará matka (84), pričom syn skončil s ťažkými popáleninami v nemocnici. Výbuch a následný požiar zničili horné poschodie a poškodili statiku celého domu. Podľa predbežnej lekárskej správy syn utrpel popáleniny tváre, hlavy, horných a dolných končatín II. a III. stupňa na 36 percentách povrchu tela. V súčasnosti je na ARE vo vranovskej nemocnici. Dobu jeho liečenia odhadujú na šesť týždňov.

Zranené ženy po ošetrení z nemocnice prepustili. Celkovú škodu na majetku vyčíslili na takmer 85-tisíc eur, dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu