Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Poslanec Gabura má štrnásť asistentov

Peter Gabura
Peter Gabura

BRATISLAVA - Tak to tu ešte nebolo! Poslanec Peter Gabura (KDH) sa obklopil neuveriteľným počtom asistentov. Má ich už 14, čo nemusí byť konečné číslo!

Celkovú sumu asi 42-tisíc mesačne, ktorú má zákonodarca vyčlenenú na svojho najbližšieho spolupracovníka, Gabura delí medzi všetkých 14. Aj keď by sa každému malo ujsť približne 3 000 korún, Gaburovi asistenti dostávajú iba 800 Sk do mesiaca.

Gabura novým štýlom práce a počtom asistentov urobil vrásky pracovníkom Kancelárie NR SR, s niečím podobným sa ešte nestretli. „Kto chce ísť do politiky, musí mať na to. A to po každej stránke vrátane finančnej. Nejde tam predsa zarábať,“ takto odôvodnil skromný zárobok svojich asistentov samotný Gabura. Výber 14 asistentov urobil poslanec KDH prirodzene na základe dlhodobej spolupráce.

Podľa neho nešlo o „náhodný výber“. V tíme má ľudí zo všetkých kútov Slovenska, kam putujú aj jeho paušálne náhrady na prevádzku kancelárií, čo je 24-tisíc Sk mesačne. Gaburove kancelárie prevádzkujú asistenti takmer v desiatich mestách, kam poslanec raz do mesiaca aj osobne zavíta. Nie všetci asistenti musia byť členmi KDH. V Gaburovom tíme možno nájsť viacero právnikov či podnikateľov. Objavuje sa medzi nimi aj meno manželky generálneho prokurátora Dobroslava Trnku - Zuzany či disidenta z komunistických čias Antona Seleckého. „Zoznam ešte nie je definitívny,“ prezradil Gabura.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu