Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obvinený v kauze Cervanová, Milan A. drží hladovku

Obžalovaný v kauze Ľudmily Cervanovej Milan A. včera začal pred budovou NR SR hladovku.
Obžalovaný v kauze Ľudmily Cervanovej Milan A. včera začal pred budovou NR SR hladovku.

BRATISLAVA - Obžalovaný v kauze Ľudmily Cervanovej Milan A. včera začal pred budovou NR SR hladovku. Ako uviedol pre agentúru SITA, chce tak protestovať proti nezákonnému postupu súdov v afére, ktorá trvá už 28 rokov a nesprávne sa označuje ako kauza Cervanová.

Podľa neho sú v nej nevinní ľudia prenasledovaní pod zámienkou vyšetrovania nájdenej, alebo neidentifikovanej mŕtvoly. "Toto konanie sa vyznačuje zatajovaním väčšej časti spisu v archíve z dôkazmi, ktoré potvrdzujú moju nevinu a manipuláciu so súdnym spisom," tvrdí. Ako uviedol, existuje riziko, že niekoľkí sudcovia, chcú znovu potvrdiť rozsudok, ktorý už najvyšší súd ČSFR vyhlásil za nezákonný.

Senát Najvyššieho súdu SR by sa mal v stredu 27. septembra opäť zaoberať vraždou medičky Ľudmily Cervanovej, v ktorej sú obžalovaní ešte Pavol B., Roman B., František Č., Stanislav D., Miloš K. a Juraj L. NS SR sa prípadom zaoberal už v decembri minulého roka, predseda senátu však musel pojednávanie pre vznesenú námietku zaujatosti zo strany obžalovaných odročiť.

V januári 2004 senát Krajského súdu v Bratislave odsúdil šiestich obžalovaných na nepodmienečné tresty. V tretej nápravnovýchovnej skupine si podľa prvostupňového rozsudku má Miloš K. odsedieť 13 rokov, rovnako aj Milan A. Na 11 rokov bol odsúdený František Č., na 10 rokov Stanislav D., Pavla B. odsúdil súd na šesť rokov v druhej nápravnovýchovnej skupine a Juraja L. na tri roky v najmiernejšej - prvej skupine.

Všetci obžalovaní sa hneď po vynesení rozsudku odvolali napriek tomu, že dostali podstatne nižšie tresty, než navrhoval prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave v záverečnej reči. Obžalovaní však svorne tvrdili, že sú nevinní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu