Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pacient psychiatrie barlou dobil ženu na smrť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

NITRA - Martin (21) z Topoľčian mal problémy s drogami už od svojich dvanástich rokov. Nebezpečné látky poškodili jeho duševné zdravie a mladík začal ničiť veci vo svojom okolí. V roku 2009 skončil na psychiatrii, kde užíval lieky a zdalo sa, že je kľudný. Zanedlho však ušiel.

Ráno vykopol mreže na okne a vtrhol do dediny Veľké Zálužie, kde napadol dve starenky. Jednu (80) dobil na smrť jej vlastnou francúzskou barlou, druhú zachránili susedia. Policajti ho hneď po čine chytili a odvtedy bol vo väzbe.

Keďže sa zistilo, že v čase útoku bol nepríčetný, prokurátor dvakrát zastavil trestné stíhanie. Rodina zavraždenej dôchodkyne sa ale vždy odvolala. Generálna prokuratúra dnes námietky definitívne zamietla, takže rozhodnutie je právoplatné a mladík sa trestu vyhne.

Ak by ho stíhali, hrozilo by mu za vraždu a za pokus o vraždu až 25 rokov väzenia. Martina prepustili z väzenia a opäť umiestnili na psychiatriu. „Prokuratúra podala na Okresnom súde v Nitre návrh na ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou,“ uviedol hovorca Ján Ludva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu