Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vláda odvolala väčšinu šéfov obvodných úradov

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák

BRATISLAVA - Vláda dnes vymenila väčšinu prednostov obvodných úradov, ktorí sa do funkcie dostali ešte počas pôsobenia predchádzajúceho kabinetu Mikuláša Dzurindu. Po rokovaní to novinárom povedal minister vnútra Robert Kaliňák. Minister zároveň kabinetu predložil analýzu, v ktorej sa počíta so zrušením krajských úradov.

Výmena sa týka približne 80 percent prednostov v šiestich krajoch, spresnil minister vnútra. Vládna koalícia sa podľa ministra nedohodla na kľúči, podľa ktorého by si voľné kreslá prednostov rozdelila medzi jednotlivé politické strany. "Na niektorom obvodnom úrade v tejto chvíli hľadáme aj nestraníckych nominantov," tvrdil minister.

Zrušenie krajských úradov už skôr avizoval premiér Robert Fico. Minister vnútra mal vláde do dnešného dňa predložiť analýzu, ktorá by obsahovala návrh, ako to urobiť.

Vláda vymieňala aj prednostov viacerých krajských a obvodných pozemkových úradov na návrh ministra pôdohospodárstva Miroslava Jureňu z ĽS-HZDS.

Kabinet tak pokračuje v personálnych zmenách, ktoré sa začali už po jeho vymenovaní v júli. Medzi najzávažnejšie patrila výmena na poste policajného prezidenta a riaditeľa tajnej služby. K personálnym zmenám však pristúpili aj na ministerstvách. Minister Jureňa napríklad vymenil veľkú časť svojich generálnych riaditeľov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu