Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Mladý rasista skončil pre napadnutie s nožom za mrežami

KOŠICE - Až dvanásť rokov za mrežami hrozí mladíkovi z Košíc za to, že v nedeľu popoludní pred vchodom do Fakultnej nemocnice na Triede SNP s nožom v ruke napadol 37-ročného muža, pričom mu predtým nadával do "degešov a Cigánov". Po roztržke, ktorá nasledovala, skončil mladý muž v rukách polície s porezanou rukou.

Podľa zástupcu hovorkyne košickej polície Petra Žaludeka si zranenie spôsobil sám pri páde na zem, keď sa snažil bodnúť svoju obeť do brucha. Vyšetrovateľ voči 19-ročnému mladíkovi so znakmi Ku-Klux-Klanu vytetovanými na tele vzniesol obvinenie z prečinu propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd a pokusu zločinu o ublíženie na zdraví. Hrozí mu päť až dvanásť rokov väzenia.

Žaludek spresnil, že k incidentu došlo po tom, ako začal mladík nadávať mužovi z okresu Michalovce. Ten mu však odpovedal, aby prestal, na čo sa mladík stratil vo dverách lôžkovej časti nemocnice. O chvíľu sa však vrátil vyzlečený do pol pása a s nožom v ruke sa pokúsil na muža zaútočiť. Pri následnej bitke obaja spadli na zem. Útočník sa pritom porezal na ruke. "Zranenie si vyžiada asi desať dní liečenia," informoval hovorca.

V krátkom čase došlo v Košiciach už k druhému rasovo motivovanému útoku. Pred necelým týždňom polícia obvinila z podnecovania rasovej nenávisti a výtržníctva dvoch mladých Košičanov pre napadnutie 33-ročnej Rómky. Obeť útoku utrpela iba drobné zranenia, ktoré nebolo treba lekársky ošetriť. S vážnejšími zraneniami skončili predminulý víkend dvaja členovia rómskej rodiny po útoku troch maskovaných mužov v Seredi. 57-ročný muž utrpel pomliaždeninu hlavy, ruky a tržné rany na čele. Zranili aj šesťročné dievčatko, ktorému museli lekári ošetriť oko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu