Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Beňová trvá na tom, že SNS je extrémistická strana

Monika Flašíková-Beňová
Monika Flašíková-Beňová

BRATISLAVA - Podpredsedníčka pre zahraničie a europoslankyňa za stranu Smer-SD Monika Flašíková-Beňová zváži zotrvanie v strane, ak septembrový snem Smeru rozhodne, že vo funkcii podpredsedníčky nereprezentuje stranícku agendu. Ako uviedla v diskusnej relácii televízie TA3, profesionálne ani politicky nemá pocit, že by sa dopustila prešľapov, ktoré ju diskvalifikujú na túto funkciu. Naďalej však trvá na tom, že vytvorenie vlády s extrémistickou SNS bolo chybou.

"To, že Slota už dva mesiace verejne nevystúpil neznamená, že sa zmenilo jeho myslenie", skonštatovala. Podľa Beňovej by pre demokratickú stranu nemal byť problém, ak v jej vedení existujú na niektoré veci rozdielne názory. Pre účasť SNS vo vláde, podľa informácií dostupných Beňovej, Strana európskych socialistov pozastaví Smeru členstvo vo svojej skupine. Nevidí však dôvod spájať stranícke problémy Smeru s údajným rastom národnostného napätia v Slovenskej republike.

Mocenský tlak na znižovanie cien energií zo strany štátu môže ekonomike uškodiť, tvrdí podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš. V relácii upozornil, že umelé držanie cien vedie neskôr k ich skokovému zvyšovaniu, čo poškodzuje celý podnikateľský sektor. "Populistický humbug", ktorým vláda tlačí na Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) podľa Mikloša v prípade, že regulátor tlaku podľahne, spôsobí výpadok v štátnom rozpočte asi 4 miliardy korún. Mikloš tiež spochybnil analýzy, z ktorých vychádzalo ministerstvo hospodárstva pri návrhoch na zníženie cien energií. Tie sú podľa neho ovplyvnené loby silných priemyselných podnikov.

Ministrovi hospodárstva Ľubomírovi Jahnátkovi prekáža, že šesť ľudí v ÚRSO rozhoduje o cenovej regulácii, ktorá významne ovplyvňuje ekonomický vývoj v krajine, bez akejkoľvek politickej alebo osobnej zodpovednosti. Zmeniť by to mal zákon, ktorým chce ministerstvo hospodárstva pristúpiť ku komplexnej regulácii. Regulačný úrad by tak už nemal rozhodovať o primeranosti zisku z časti ceny produktu, ale z celej ceny zohľadňujúc všetky náklady producenta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu