Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Bezdomovkyňa porodila dcérku

Tehotná a zúbožená Daniela P. v Bratislave niekoľko dní pomoc lekárov, sociálnych pracovníkov i úradov.
Tehotná a zúbožená Daniela P. v Bratislave niekoľko dní pomoc lekárov, sociálnych pracovníkov i úradov.

PLAVEČ – Tehotná bezdomovkyňa Daniela P. (41), ktorá začiatkom júla počas svojho pobytu v Starej Ľubovni a neskôr v Bratislave niekoľko dní odmietala pomoc, porodila zdravé dievčatko. V nedeľu sa jej v prešovskej nemocnici narodila dcérka Veronika.

Podľa informácií Nového Času, dievčatko sa narodilo zdravé, cisárskym rezom. Vážilo 3 290 gramov a meralo 50 centimetrov. Jeho matku však museli po pôrode hospitalizovať na psychiatrickom oddelení. Tehotná a zúbožená bezdomovkyňa, ktorá pochádza z Plavča (okr. Stará Ľubovňa), počas svojho pobytu v Starej Ľubovni i Bratislave niekoľko dní odmietala pomoc lekárov, sociálnych pracovníkov i úradov. V hlavnom meste ju nakoniec prichýlili mnísi. Tí ju podľa dostupných informácií neskôr umiestnili na psychiatrickú kliniku, odkiaľ ju previezli do Prešova.

Keďže matka na tom stále nie je psychicky dobre, Veroniku si chce do opatery zobrať sestra Margita Vrábľová (52) z Plavča. „Čakáme na rozhodnutie súdu. Veľmi sme sa o dieťa báli, aby sa nenarodilo postihnuté. Sme radi, že je zdravé. Postaráme sa oň, kým sa sestra vylieči,“ povedala nám M. Vrábľová. Podľa jej slov sa sestrin psychický stav zlepšuje. Už s rodinou komunikuje. Na psychiatrii však pobudne pravdepodobne ešte niekoľko týždňov. Rodina chce, aby sa potom vrátila domov do Plavča.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu