Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Daňových úradníkov zadržali policajti!

Pred domom, kde žije jeden zo zadržaných mužov, včera stálo terénne BMW X3.
Pred domom, kde žije jeden zo zadržaných mužov, včera stálo terénne BMW X3.

ŠTÚROVO - Zamestnanci Daňového úradu v Štúrove, ktorým v pondelok kukláči prehľadávali byty, sú už zadržaní a obvinení z trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa, prijímania úplatku a podplácania. Potvrdil to hovorca policajného prezídia Martin Korch. Štyria obvinení Kornélia F. (48), Edita D. (45), Imrich T. (39) a Arnold Cs. (41) pracujú na daňovom úrade ako kontrolóri, piata Mária F. je správkyňa dane.

Kontrolóri urobili podľa polície najmenej šesť kontrol u daňovníka tak, že za úplatok schválili uplatnenie nároku na vrátenie dane, hoci vedeli, že je to neoprávnené. „Ani v jednom prípade nevykonali kontroly v súlade so svojimi povinnosťami,“ povedal M. Korch. Daňový úrad v Štúrove tak neoprávnene vrátil DPH v sume takmer 13 miliónov Sk! Na pondelňajšej policajnej akcii Kobra sa zúčastnilo 80 policajtov. Urobili šesť domových prehliadok a zaistili pritom viac ako 1,5 milióna Sk. Podnet na políciu dal Protikorupčný odbor daňového ústredia, kde podozrivých úradníkov už dlhšie sledovali.

Paradoxné je, že na Daňovom úrade v Štúrove včera akoby nikto nič nevedel o pondelňajšom incidente, keď kukláči prehľadávali byty pracovníkov úradu. Kolegovia sa báli hovoriť o zadržaných úradníkoch, a neodpovedali dokonca ani na banálne otázky o pracovných vzťahoch s nimi. „Nemôžem vám nič povedať, obráťte sa na daňové ústredie,“ pokrčila plecami zástupkyňa riaditeľky daňového úradu Monika Večerková s tým, že ani presne nevie, čo sa v inkriminovaný deň presne udialo. Jedným zo zadržaných je aj muž, ktorý je v meste známy tým, že sa preváža na drahých autách a často ich strieda. A to aj napriek tomu, že na jeho výplatnej páske úradníka nefiguruje ani 15-tisíc korún.

Napriek tomu podľa niektorých Štúrovčanov vystriedal viac modelov „bavorákov“ a najnovšie vraj rozšíril svoj park o model ferrari v hodnote údajne až neuveriteľných 14 miliónov korún, pričom vlastní ešte ďalšie dve béemvéčka. Včera stálo pred domom v tichej časti Štúrova, kde žije s rodinou, zaparkované bordové terénne BMW radu X3, ktoré má hodnotu asi 1,5 milióna.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu