Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lazár chce osobné ospravedlnenie od Sulíka, klamal o jeho plate

Ladislav Lazár
Ladislav Lazár

BRATISLAVA - Osobné ospravedlnenie od predsedu parlamentu Richarda Sulíka žiada poslanec za Smer-SD a bývalý šéf košickej teplárne Ladislav Lazár.

Dôvodom je Sulíkov výrok, podľa ktorého si Lazár znížil plat v teplárni v Košiciach mesiac pred parlamentnými voľbami.

„Nie je to pravda. Ja som mal znížený plat 15 mesiacov, keď vypukla hospodárska kríza a bolo to v čase, keď som ani netušil, že budem niekedy poslancom národnej rady,“ vyhlásil Lazár.

Ako tvrdí, plat mu pre krízu klesol zo 4 300 eur na 2 450 eur. „Za celé štvorročné obdobie som nikdy nemal taký vysoký plat ako majú nominanti v košickej teplárni a myslím tým aj tých, ktorých tam dali teraz naposledy,“ dodal.

Sulíkov výrok považuje za účelové konanie, pričom je reprezentantom strany, ktorá dosadila väčšinu nominantov do košickej teplárne a preto by mal mať jasné a presné údaje. „Ak ich nemal, vyplýva z toho fakt, že nevedel dosadiť nominantov, ktorí niežeby zabezpečili chod teplárne, ale nevedia ani zabezpečiť relevantné údaje".

Od Sulíka žiada ospravedlnenie osobne a nie cez tajomníčku Táňu Tóthovú, cez ktorú mu prednedávnom odkázal, že informácia, ktorú dostal, bola nesprávna a mrzí ho to.

Ak sa predseda parlamentu neospravedlní osobne, Lazár sa bude domáhať svojich práv súdnou cestou. „Osobne sa ospravedlňujem kolegovi Lazárovi, že som zverejnil nepravdivú informáciu. Nebol v tom určite žiadny úmysel. Prepáčte, mrzí ma to,“ zareagoval na žiadosť o osobné ospravedlnenie Sulík.

Urobil tak pred dopoludňajším hlasovaním v parlamentnom pléne. Ako dodal, ak bude Lazár naďalej žiadať ospravedlnenie v televízii Markíza, urobí tak opäť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu