Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Erotický salón v Žiari rozhneval primátora!

Salón má vzniknúť neďaleko panelákov. Zobraziť galériu (9)
Salón má vzniknúť neďaleko panelákov.

ŽIAR NAD HRONOM/BRATISLAVA - V Žiari nad Hronom sa začal boj proti erotickému salónu. Ten má vzniknúť v širšom centre mesta. Primátor je zásadne proti, má však údajne zviazané ruky. O pomoc žiada parlament aj ministra.

Erotický salón má vzniknúť v bývalom disco klube len niekoľko desiatok metrov od obytných panelákov. Podľa primátora Ivana Černaja to môže mať negatívny vplyv na najmladšiu generáciu. „Ja s tým zásadne nesúhlasím. Robíme a budeme robiť všetky kroky, aby sme to znemožnili,“ povedal novinárom primátor. O vzniku salónu sa údajne dozvedeli náhodou, keď ich na to upozornili nespokojní obyvatelia mesta. V objekte vykonali štátny stavebný dohľad a zistili, že majiteľ urobil stavebné úpravy načierno. Mal tam zriadiť 3 izby. „Za porušenie zákona dostane stavebník pokutu. Budeme žiadať maximálnu výšku 66 387 eur,“ povedala vedúca stavebného úradu Dagmar Szarvasová.

Majiteľ ale podal žiadosť o dodatočné povolenie stavby. V ňom už oficiálne uviedol, že chce prevádzkovať erotický salón. Tvrdí, že objekt je ukrytý pred zrakom verejnosti a nepôsobí rušivo. „Ja osobne neviem o žiadnom odpore obyvateľov. Myslím, že nič nebráni v tom, aby bola prevádzka povolená,“ povedal právny zástupca prevádzkovateľov erotického salónu Dušan Dobiš.

Primátor však trvá na tom, že erotický salón v širšom centre mesta nechcú. Podľa neho je absurdné, že ho zrejme budú musieť povoliť. „To je asi tak ako s tými prostitútkami na Priemyselnej ulici. Roky hovoríme, že je to hanba regiónu, ale žiadna legislatíva to nerieši. Ja sa určite obrátim na parlament aj ministra vnútra, aby v tejto veci konali,“ dodal Černaj.

Prevádzkovatelia erotického salónu však už čakajú len na vyjadrenie hygienikov. Ak bude kladné, salón by mal otvoriť svoje brány 1. mája.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu