Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bezcitný synovec nechal strýka zmrznúť v pivnici

Pivnica, v ktorej muža nechali zomrieť
Pivnica, v ktorej muža nechali zomrieť

NITRA - Mladý Gabriel v roku 2009 prišiel na to, že jeho strýko má na vkladných knižkách uložených vyše 57 tisíc eur. Prebudil sa v ňom mamon a peniaze sa rozhodol získať. Knižky mu ukradol, ale v banke s nimi nepochodil.

Musel vymyslieť iný plán. Nahovoril svojich kumpánov, aby strýkovi ukradli občiansky preukaz. Vo večerných hodinách sa teda vkradli do dvora jeho domu v Strekove a Vojtecha (55) napadli.

Znehybnili ho paralyzátorom a ukradli mu občiansky preukaz aj kartu poistenca. Potom ho autom previezli do rodinného domu v Dubníku, kde ho zviazaného hodili do pivnice. Nenechali mu jedlo a v studenom priestore ho nechali len v spodnej bielizni. Keď sa o dva dni prišli naňho pozrieť, bol už mŕtvy, zomrel na následky podchladenia.

Mŕtve telo potom podľa rozsudku plánovali zhodiť z motorového člnu do jazera v Bánove. Majiteľ domu, v ktorom Vojtech zomrel sa však obrátil na políciu a nahlásil, že vo svojom dome našiel neznámu mŕtvolu.

Peniaze sa mladíkom nakoniec nepodarilo získať. V bankách trvali na tom, aby prišiel majiteľ občianskeho preukazu osobne.

Okresný súd v Nitre dnes nad skupinou vyniesol rozsudok. Napokon ich neodsúdil za vraždu, ale "len" za závažný čin lúpeže. Synovec Gabriel, ktorý bol mozgom celej akcie, dostal 15 rokov. Ostatní si posedia od 10 do 13 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu