Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Košičan sa chcel prestrieľať cez policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Poriadnu naháňačku zažila včera popoludní metropola východu. Príbeh plný streľby a adrenalínu sa začal na ceste k Nižnému Klatovu, pred odbočkou na chatovú lokalitu Klatovianka. Košičan Vlado (45) tu so svojím Nissanom zablokoval Feliciu.

V nej sedel Peter (31) zo Zlatej Idky. Vlado po ňom z vystrelil z "krátkej guľovej zbrane," informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Prečo, to neprezradila.

Okolo prechádzal policajt, ktorý práve nebol v službe. Zastavil a Vlada vyzval, aby odhodil zbraň. Agresívny muž naňho namieril, vystrelil a hneď potom ušiel.

Policajti rozbehli pátraciu akciu. Vlada našli tesne pred deviatou večer, keď sedel v aute pred panelákmi na Turgenevovej ulici. Hliadka prišla k Nissanu a vyzvala ho, aby odhodil zbraň, čo však neurobil.

"Keď jeden zo zasahujúcich policajtov otvoril dvere vozidla, obvinený mu zbraňou namieril do tváre. Policajt uskočil a výstrel ho minul. Keď policajti otvorili dvere na strane spolujazdca, muž si priložil zbraň ku spánku a kričal, že sa zastrelí," popísala situáciu hovorkyňa.

S autom ušiel aj napriek tomu, že policajti začali strieľať do vzduchu. Stihol ešte odpovedat streľbou cez okno. Muž unikal smerom na sídlisko Terasa, s políciou v pätách.

Naháňačka sa skončila v areáli nemocnice na Triede SNP. Muž sa pokúsil ujsť aj napriek tomu, že mal v ceste dve policajné autá. Narazil do nich. Napokon ho "za pomoci donucovacích prostriedkov" zadržali. Skončil na psychiatrii a za útok na verejného činiteľa a výtržníctvo mu hrozí až osemročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu