Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Za nehodu Boeingu 737 Slovenských aerolínií na Korfu sú zodpovední piloti!

Poškodený Boeing 737 Slovenských aerolínií bol odstavený na Letisku M. R. Štefánika.
Poškodený Boeing 737 Slovenských aerolínií bol odstavený na Letisku M. R. Štefánika.

BRATISLAVA - Za nehodu Boeingu 737 Slovenských aerolínií, ktorá sa stala začiatkom augusta na ostrove Korfu, sú jednoznačne zodpovední piloti! Vyplýva to zo záverov komisie Útvaru vyšetrovania leteckých nehôd a incidentov Leteckého úradu SR.

Kolízia sa stala 2. augusta podvečer, počas pristávania na ostrove Korfu. Piloti nezvládli riadenie a oškreli chvost lietadla o pristávaciu dráhu. Ladislav Grell, Útvar odborného vyšetrovania leteckých nehôd: „Chybu urobil riadiaci pilot tým, že lietadlo natiahol pod väčší uhol nábehu, ako je povolené.“ Čo však bolo horšie, piloti v rámci prehliadky po pristátí nezaregistrovali poškodený chvost. Ešte v tú istú noc previezli poškodeným lietadlom 120 dovolenkárov z Korfu do Bratislavy.

Ohrozili tým ich životy? Opäť hovorí Ladislav Grell z Útvaru odborného vyšetrovania leteckých nehôd: „Nešlo o závažné poškodenie, bezpečnosť letu nebola ohrozená.“ Napriek tomu boli voči obom pilotom vyvodené dôsledky. „Prevádzkovateľ - Slovenské aerolínie - prisľúbil vykonať opatrenia, ktoré by v budúcnosti podobným kolíziám zabránili,“ dodal Grell. O aké opatrenia ide, to už špecifi- kovala Tatiana Jonáková zo Slovenských aerolínií. „Piloti boli postavení mimo služby a lietať budú môcť až potom, keď opätovne úspešne absolvujú skúšky potrebné na výkon ich povolania,“ uzavrela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu