Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

V Maďarsku začiernili ďalšie slovenské názvy obcí!

BRATISLAVA - V Maďarsku postriekali neznámi páchatelia čiernou farbou ďalšie viaceré tabule s miestnym názvom v slovenčine. Starosta obce Santov (Pilisszántó) Jozef Szőnyi podal trestné oznámenie na neznámych páchateľov, ktorí čiernou farbou natreli tabuľu obce s miestnym názvom v slovenčine. Podobný incident sa vo štvrtok, 31. augusta, stal aj v obci Čív (Piliscsév). Informuje o tom Portál Slovákov v Maďarsku luno.hu.

Uvedený portál už vo štvrtok priniesol informáciu, podľa ktorej starosta maďarskej obce Mlynky Jozef Havelka podal v Senondreji (Szentendre) trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý poškodil tabuľu so slovenským názvom obce a zdeformoval stĺp, na ktorom je umiestnená. Starosta v oznámení zároveň požiadal políciu, aby venovala zvýšenú pozornosť slovenským nápisom na niektorých ustanovizniach obce, ako je samospráva, základná škola a škôlka.

Podľa informácií starostu pilíšskej obce Senváclav (Pilisszentlászló) Györgya Illésa, 27. augusta neznámy páchateľ začiernil tabuľu so slovenským názvom, ktorá stojí na okraji obce. Obyvatelia farbu z tabule odstránili.

Neznámi páchatelia zasa zničili v noci z 29. na 30. augusta slovenskú tabuľu, ktorá označovala sídlo slovenskej samosprávy XVII. obvodu Budapešti. Obvodná polícia v tejto záležitosti začala vyšetrovanie, ďalšie podrobnosti však odmietla poskytnúť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu