Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Thomas, ktorý sa stratil v Tatrách, je na liečení v Kováčovej

Najväčšia Thomasova záľuba - tenis. Zobraziť galériu (3)
Najväčšia Thomasova záľuba - tenis.

KOVÁČOVÁ - Thomasovi (10), ktorý sa v polovici júla stratil v Tatrách, sa podľa lekárov vodí tak dobre, že v septembri môže nastúpiť do školy. Tieto dni trávi chlapec aj s mamou v liečebnom ústave v Kováčovej, kde sa venuje rehabilitácii, hráva tenis, či pláva.

Thomas Gresty si v Špecializovanom liečebnom ústave Marína v Kováčovej užíva posledné dni rehabilitácie, vrátane masáží a elektroliečby. Stav chlapca, ktorého hľadali záchranári v horách viac ako 40 hodín, sa viditeľne zlepšil aj podľa jeho matky Soni.

„Už oveľa viac rozpráva, dokonca aj o udalostiach, ktoré prežil sám v Tatrách. Pre nás je to však stále smutná spomienka. Hovoril nám o zvieratách, ktoré videl. Dokonca tvrdí, že sa s medveďom pozerali navzájom do očí,“ povedala matka, ktorá potvrdila, že v čase, keď sa Thomas stratil, mal pri sebe batoh s jedlom i pitím. Ničoho sa však nedotkol. Záchranári našli batoh iba kúsok od miesta, kde chlapca neskôr objavili s ťažko poraneným mozgom.

Malý Thomas hovorí, že vtedy zablúdil z chodníka a stratil orientačnú značku. Vraj ani koleno, ktoré si vtedy poranil, ho už nebolí. „Ešte cítim bolesti v hlave, kde ma operovali. V Kováčovej sa mi páči, ale už sa teším domov,“ rozpráva chlapec, ktorý v septembri nastupuje do novej školy - osemročného prešovského gymnázia. „Najviac sa mi tu páči, že môžem plávať a hrať tenis. Ale rehabilitačné cvičenie nemám rád, je to nudné,“ dodáva Thomas.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu