Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hasiči až na mieste zistili, že sa netopí človek, ale pes

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRESTOVEC/GALANTA - Hasiči zachraňovali psa aj ženu vymknutú na balkóne na siednom poschodí. Takéto netradičné výjazdy majú za sebou hasiči z Veľkého Mederu a Galanty.

"Na hasičskej stanici vo Veľkom Mederi nahlásili v utorok topiaceho sa človeka v jazere v obci Brestovec v okrese Komárno. Na miesto sme vyslali štvorčlennú posádku s technikou, ktorá zistila, že sa netopí človek, ale pes. Vlčiak sa nachádzal vo vode uviaznutý medzi ľadovými kryhami približne desať metrov od brehu," opísal situáciu hovorca krajského riaditeľstva hasičov v Trnave Ivan Peťko. Hasiči mali našťastie aj horolezeckú techniku, vysúvací rebrík a rybárske čižmy. Psa vytiahli na breh jazera a odovzdali majiteľovi.

Netradičný výjazd mali aj hasiči v Galante, ktorým nahlásili vymknutú osobu na balkóne na siedmom poschodí na sídlisku Sever. Vnútri v byte zostalo dvojročné dieťa bez dozoru. Hasiči v tomto prípade použili výškovú techniku, pri akcii museli asistovať štátni aj mestskí policajti. Na mieste museli vypáčiť balkónové dvere, čo sa ukázalo ako lacnejšie riešenie. "Vniknutie do bytu cez vchodové dvere nebolo možné pre bezpečnostné dvere a vysokú škodu pri ich vypáčení," informoval Peťko. "Dievčatko sa nachádzalo v obývacej izbe a bolo v poriadku," konštatoval hovorca.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu