Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na občianske preukazy sa ľudia zapisujú pred políciou o pol tretej ráno

Tesne pred piatou hodinou ráno je pred budovou polície niekoľko ľudí.
Tesne pred piatou hodinou ráno je pred budovou polície niekoľko ľudí.

POPRAD – Hotová katastrofa! Inak sa ani nedá nazvať systém vydávania dokladov na okresnej polícii v Poprade. Ak si chcete vybaviť napríklad občiansky preukaz (OP), musíte si poriadne privstať. A netýka sa to len týchto dokladov. Časenky sa vydávajú aj v prípade vodičákov, pasov. Poradovníky sú aj pri prepise vozidla. Zmení sa to?

Systém funguje tak, že sa najprv zapíšete na zoznam vyvesený na dverách polície. Pracovníčky príslušného oddelenia potom podľa poradia na zozname vydajú časenky, podľa ktorých stránky vybavujú. V piatok – pár minút pred piatou hodinou ráno stálo pred budovou polície niekoľko ľudí. Na zozname svietilo 25 mien. Prvý záujemca o občiansky preukaz sa na hárok prišiel zapísať už o pol tretej ráno! Lenka Žrobeková (19) z Popradu prišla o hodinu neskôr. „Je to hanba! Už som tu raz bola, ale nedostala som sa na rad, lebo som nebola na zozname. Bohvie, kedy sa dnu dostanem dnes. Neviem prečo, ale v Poprade sa na všetko čaká. Inde to funguje bez problémov,“ posťažovala sa študentka.

Zvýšený počet žiadostí o OP eviduje okresná polícia v Poprade od mája 2006. Odvtedy aj funguje časenkový systém. „Z médií sa ľudia dozvedeli, že sa začnú vybavovať od prvého polroka 2006 nové euroobčianske preukazy. Mnohí ľudia si aj napriek tomu, že už mali neplatný OP, nevybavili nový a čakali na vydávanie europreukazov. Až po informáciách, že sa euro OP vydávať nebudú, začal zvýšený počet žiadosti,“ uviedol Daniel Džobaník z polície v Prešove. Ďalším problémom je, že z troch pracovníčok oddelenia je jedna dlhodobo práceneschopná. Dve denne vybavia asi 80 ľudí. „Vybavení sú všetci, čo majú časenky. Ešte sa nestalo, že by niekto s časenkou nebol v ten deň vybavený,“ uzavrel D. Džobaník.

ZMENÍ SA TO?
Od 1. septembra 2006 by mal byť systém vydávania časeniek na jednotlivé dni zmenený. Ak žiadostí bude stále veľa, polícia prisľúbila, že pristúpi k rozšíreniu stránkových dní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu