Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Správy o sťahovaní z Luníka IX do Tornale vyvolali paniku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TORNAĽA - Informácie o sťahovaní Rómov z Luníka IX do Tornale vyvolali medzi občanmi paniku. Primátorka Anna Szögedi podala na polícii trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy.

Minulý týždeň začali na mestský úrad chodiť občania, ktorí sa z neznámeho zdroja dozvedeli o nasťahovaní 100 sociálne slabších rodín z košického sídliska.

"Chceli od nás bližšie informácie, museli sme im vysvetľovať, že majú mylné vedomosti. Mestský úrad sa nikdy nezaoberal sťahovaním rómskych rodín z Luníka IX do nášho mesta," povedala primátorka. Poplašnú správu dementovala samospráva aj prostredníctvom mestského rozhlasu, kde uisťovali, že žiadne sťahovanie občanov z Košíc do Tornale nebude.

Aby zamedzila ďalšiemu šíreniu poplašných správ, Szögedi podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Podľa primátorky mesto už dlhodobo trápi bytová otázka a nemajú voľné žiadne nájomné byty.

"To je ďalší z dôvodov, prečo by sa sem nemohol nikto nasťahovať," uviedla. AKo dodala, v súčasnosti plánujú vysťahovať z nájomných bytov všetkých neplatičov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu