Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Chcete ísť lanovkou? Musíte si privstať

Lístok na Lomnický štít sa zatiaľ dá kúpiť iba v pokladnici na Skalnatom plese. Počas pekných dni býva vypredané už o 10.00 hod. ráno. Zobraziť galériu (2)
Lístok na Lomnický štít sa zatiaľ dá kúpiť iba v pokladnici na Skalnatom plese. Počas pekných dni býva vypredané už o 10.00 hod. ráno.

VYSOKÉ TATRY – Chcete sa pokochať pohľadom z Lomnického štítu (2 634 m n. m.) vo Vysokých Tatrách? Tak to si musíte privstať. Lístky, ktoré mimochodom vôbec nie sú lacné, bývajú vypredané už o desiatej ráno! Lanovka má totiž obmedzenú kapacitu a na vrchol môže ísť denne iba obmedzený počet ľudí.

Ak sa chcete dostať na Lomnický štít, musíte sa najskôr vyviezť kabínkovou lanovkou, alebo vyjsť peši na Skalnaté pleso a až tam si zakúpiť lístok na Lomnický štít. Ak máte šťastie, dostanete ráno lístok na druhú alebo tretiu hodinu popoludní. Ak nie, musíte celú procedúru absolvovať na druhý deň znova. Rovnako ako manželia Vaněkovci z Příbramu z Českej republiky. „Na Skalnatom plese sme boli pred pár dňami, ale lístky už boli vypredané. Tak sme si privstali, prišli sme na Skalnaté pleso o ôsmej ráno a aj tak sme dostali lístky až na pol druhú popoludní. Ale neľutujeme, že sme museli čakať. Výhľad zhora bol fantastický,“ uviedla Marie Vaněková (37).

Prevádzkovateľ lanovky, spoločnosť Tatranské lanové dráhy (TLD), chce od septembra zaviesť nový rezervačný systém. „V týchto dňoch prebieha testovanie rezervačného systému cez všetky pokladnice TLD. Najneskôr od septembra bude možné rezervovať si miestenku na vybranú jazdu aj priamo cez internet, samozrejme aj telefonicky či e-mailom,“ konštatovala Danka Velecká z TLD.

Koľko ľudí vyviezli:
Jún: 4 472
(denný priemer 178)
Júl: 10 240 (365)
August (od 1. 8. do 14. 8. 2006): 4 013 (396)

Ceny:
Skalnaté pleso–Lomnický štít (premáva od 8.30 hod. do 18.00 hod.)
Dospelí: 550 Sk
Deti: 350 Sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu