Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri V. Zlievcach zastrelili lupiča, traja ďalší stále unikajú!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Asi 30-ročného lupiča zastrelili v piatok kukláči pred obcou Veľké Zlievce v okrese Veľký Krtíš. Spolu s ďalšími štyrmi kumpánmi vykradol trezor v Bušinciach a pokúšal sa uniknúť na osobnom aute.

Piati muži sa najskôr v obci Bušince vlámali do firmy, v ktorej vykradli trezor. Peniaze v ňom boli určené na výplatu pre zamestnancov. Keď sa aj s lupom blížili k obci Veľké Zlievce, zastavili ich policajti.

Lupiči však na ich výzvy, aby zastavili nereagovali a namierili si to rovno na nich. „Policajti boli nútení použiť služobnú zbraň. Keď nereagovali ani na varovné výstrely do vzduchu, príslušníci pohotovostného policajného útvaru začali na auto strieľať,“ povedal banskobystrický policajný šéf Boris Beňa.

Výstrel zasiahol jedného z lupičov. Toho po pár metroch jeho vlastní kumpáni z auta vyhodili a pokračovali ďalej. „Vozidlo značky Seat Alhambra začali policajti prenasledovať, ale našli ho už opustené v obci Veľké Zlievce,“ doplnil Beňa.

Hoci k zranenému mužovi privolali rýchlu zdravotnú službu, už mu pomôcť nedokázali. Policajtom sa okrem zastreleného muža podarilo zadržať iba jedného z piatich unikajúcich lupičov, ďalší traja sú stále na úteku.

„Totožnosť osôb je známa, sú podozriví zo spáchania obzvlášť závažnej trestnej činnosti, z lúpeží, krádeží a útoku na verejného činiteľa,“ vysvetlil Beňa. Policajti v okolí Veľkého Krtíša sú preto stále v pohotovosti. 

Stali ste sa svedkom mimoriadnej udalosti? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu