Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Bezdomovec mal ubiť starenku a dopriať si relax v hoteli

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JABLONICA – Vbehol do domu v Jablonici a majiteľke (82) nahovoril, že jej začala horieť kôlňa v zadnej časti dvora. Kým sa vystrašená starenka išla pozrieť, čo sa deje, miestny bezdomovec podľa polície využil situáciu a začal hľadať cennosti. Zanedlho ho však pristihla.

Bezdomovec (40) na ňu zaútočil. "Udrel ju opakovane do hlavy, najprv klesla na kolená, ale on pokračoval," uviedol dnes šéf trnavskej polície Imrich Puha.

Čin z 28. januára sa spočiatku policajtom nejavil ako lúpež. "Domácnosť bola uprataná, nezmizli ani predmety zo žltého kovu," povedal Puha. Súdny lekár sa však nazdával, že ide o cudzie zavinenie a tak začali pátrať.

"Kriminalisti vzápätí vytipovali okruh možných páchateľov, čo ich priviedlo k bezdomovcovi. Ten zvykol prespávať v opustenom kaštieli, ale zrazu si podozrivo užíval. "Muž po čine časť ulúpených peňazí minul, zaplatil si nocľah v miestnom hoteli, konzumoval alkohol a hral na automatoch v pohostinstve," informoval riaditeľ senickej kriminálky Ján Brhel. Zistilo sa, že ulúpil 400 eur z obálky v dome.

Bezdomovec skončil v cele, za lúpežné prepadnutie, ktorým spôsobil smrť si môže posedieť až 15 rokov.

Ide o druhú tohtoročnú vraždu v Trnavskom kraji. Topky.sk včera priniesli správu o mladíkovi zo Sládkovičova, ktorý chcel v obchode ulúpiť fľašu slivovice. Situácia sa mu však vymkla spod kontroly a predavačku napokon dobodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu