Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Abstinujúci alkoholik bojuje o syna a dcéru

Františkova družka Marcela (31) a ich syn Marcel (3 mesiace) by chceli žiť aj s Františkovými deťmi. Zobraziť galériu (4)
Františkova družka Marcela (31) a ich syn Marcel (3 mesiace) by chceli žiť aj s Františkovými deťmi.

HNÚŠŤA - Svojich detí sa nevzdám! Tvrdí František Mács (38) z Hnúšte, ktorý už vyše roka bojuje o možnosť vychovávať svoje vlastné deti. Zuzanka (12) a Miroslav (12) žijú u pestúnov v Ľubietovej, ich otec s družkou a trojmesačným synom v Hnúšti. Proti rozhodnutiu o odobratí detí sa František odvolal, odpoveď krajského súdu bude známa v septembri.

František Mács je vdovec a má za sebou pestrú minulosť. Práve vďaka nej o dcéru a syna prišiel: „Veľa som pil, ale už dva roky abstinujem a pravidelne chodím do klubu abstinentov,“ priznáva sa. O deti sa pre alkohol nevedel postarať, ich matka tragicky zahynula, a tak v roku 2002 skončili v detskom domove v Polomke. František sa medzitým dostal aj do konfliktu so zákonom, za napadnutie dostal podmienku. Neskôr nastúpil na protialkoholické liečenie, aby svoje deti získal späť.

O súrodencov sa istý čas starala Františkova mama: „Som však chorá na srdce, a tak som dala súhlas na umiestnenie detí do pestúnskej rodiny,“ hovorí Anna (65). Otec si našiel prácu, vďaka ktorej uživí svoju novú rodinu - družku, s ktorou má trojmesačného syna Marcelka. Spolu žijú v dvojizbovom byte. „Podľa môjho názoru by ich otec výchovu nezvládol,“ hovorí riaditeľka detského domova v Polomke Mária Fedorová, kde deti istý čas pobudli.

Podľa sociálnej kurátorky rodičia musia v takomto prípade prejavovať adekvátny a dlhodobý záujem o deti a mať pre ich výchovu vhodné podmienky - čo to presne znamená, a či to František Mács spĺňa, určí vraj až súd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu