Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

SlovTek 2006 bude podľa internetu a polície 15 km od Prešova

BRATISLAVA - Technopárty SlovTek 2006 sa uskutoční v priestore medzi obcami Kokošovce a Sigord asi 15 kilometrov pri Prešove. Informácie o akcii sú k dispozícii na internete, má ich aj polícia, ktorá už priestor monitoruje.

Hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Korch pre TASR potvrdil, že polícia bude situáciu ako po minulé roky sledovať a v prípade porušenia zákona prijme účinné protiopatrenia. Technopárty sa podľa informácií polície koná na riadne prenajatom pozemku.

Minulý rok sa SlovTek uskutočnil 6. až 8. augusta medzi obcami Pôtor a Veľké Zlievce v okrese Veľký Krtíš. Polícia nezaznamenala žiadne vážne problémy. Medzi účastníkmi party boli aj občania z ČR, Francúzska Talianska, Rakúska a Holandska.

V roku 2004 účastníci technopárty zakotvili v chránenej krajinnej oblasti Záhorie pri Borskom Mikuláši v okrese Senica. Riaditeľ CHKO Záhorie vtedy požiadal o spoluprácu políciu, pretože účastníci stretnutia podľa neho porušovali zákon o ochrane prírody a krajiny. Policajti vyzvali približne päťsto osôb na opustenie priestoru a uzavreli ho. Policajná akcia sa obišla bez zranení, policajti zadržali asi štyroch ľudí, ktorí sa pokúsili policajtov napadnúť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu