Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mečiar: Program vlády sme napísali my

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Premiér Fico včera predniesol v NR SR svoj vládny program, na ktorý je patrične hrdý. Poslancov určite nepotešil, keď im oznámil, že aj oni spolu s členmi vlády spadajú so svojím príjmom pod milionársku daň.

Schôdza dnes pokračuje diskusiou k vládnemu programu. Kritiku si určite ficovláda zlizne od expremiéra Dzurindu a jeho bývalých ministrov. Naopak slovami chvály až samochvály nešetril šéf HZDS Vladimír Mečiar. Ten je s textom programu absolútne spokojný. Tvrdí, že jeho strane sa podarilo presadiť, čo chcela. "V podstate sme urobili podstatu toho programu, urobili sme na ňom obrovskú prácu, a my sme nemali jeden alebo dva ciele. Každý list obsahuje ciele programu ĽS-HZDS," povedal. Podľa neho v niektorých častiach prebrali dokonca celé kapitoly z volebného programu hnutia.

Na včerajšej schôdzi zložilo sľub aj 21 nových poslancov, náhradníkov za členov vlády. 150-člennému zákonodarnému zboru nezabudol Fico pripomenúť, že pri milionárskej dani, ktorú zaplatia osoby s nadštandardnými príjmami, mal na mysli aj ich samotných so základným platom asi 52-tisíc korún bez paušálnych náhrad. To isté sa týka aj členov vlády pri mzde asi 72-tisíc Sk. Hlasovanie o dôvere sa čaká vo štvrtok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu