Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Minister Kaliňák daroval Thomasovým rodičom 450 000 korún

Minister vnútra Robert Kaliňák
Minister vnútra Robert Kaliňák

BANSKÁ BYSTRICA - Minister vnútra Robert Kaliňák dnes navštívil v detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici malého Thomasa, ktorý utrpel v Západných Tatrách ťažký úraz a takmer dva dni bol nezvestný, až kým ho nenašla Horská služba. Pri tejto príležitosti Kaliňák odovzdal jeho rodičom 450 000 korún na pokrytie nákladov horskej služby pri záchrannej akcii.

Peniaze darovali okrem Kaliňáka aj predseda Národnej rady SR Pavol Paška a premiér Robert Fico, každý po 150 000 korún. Záchranári sa tiež vzdali svojich miezd vo výške 166 000 korún, takže Thomasovi rodičia nebudú musieť doplácať nič. "Určite malý Thomas nebol nezodpovedným horolezcom a preto sa treba pozrieť na zákon tak, aby v budúcnosti myslel aj na takéto špecifické prípady," povedal Kaliňák novinárom.

Platenie za zásahy Horskej záchrannej služby (HZS) zaviedla novela zákona od júla tohto roka. Iba 10-ročný chlapec spadol do rokliny počas výletu letného tábora. V takom prípade je podľa ministra ťažké hovoriť o nezodpovednom horolezcovi. Práve časté hazardovanie so zdravím nezodpovedných turistov a horolezcov viedlo v minulom volebnom období poslancov k prijatiu novely zákona a preplácaniu nákladov na záchranné akcie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu