Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Gašparovič vymenoval Magalu za nového riaditeľa Slovenskej tajnej služby

Riaditeľ SIS Jozef Magala
Riaditeľ SIS Jozef Magala

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič dnes vymenoval Jozefa Magalu do funkcie riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS). Magala, ktorý bol doposiaľ spolupracovníkom premiéra Roberta Fica v Smere-sociálnej demokracii, nahradil v čele tajnej služby Ladislava Pittnera. Toho prezident odvolal v stredu.

Magala bol v uplynulom volebnom období asistentom poslanca Smeru Bohumila Hanzela, ktorý sa s Ficom názorovo rozišiel a v júnových voľbách už do parlamentu nekandidoval. Podľa obchodného registra je Magala členom dozornej rady stavebnej firmy Stavdory.

Úrad vlády ani prezidentská kancelária zatiaľ o novom šéfovi SIS nezverejnili žiadne životopisné údaje. Podľa informácií ČTK bol Magala v 90. rokoch riaditeľom sekcie rozvoja výstavby a stavebníctva na ministerstve výstavby a niekoľko rokov zasadal vo vedení Eximbanky, ktorá podporuje zahraničný obchod firiem.

Nový riaditeľ Slovenskej informačnej služby Jozef Magala dúfa, že SIS si bude plniť povinnosti podľa zákona. "SIS je tajná služba SR a preto okrem tohto vyhlásenia vám neposkytnem žiadne ďalšie informácie," uviedol krátko po svojom vymenovaní do funkcie pred novinármi Magala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu