Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Trenčianska Teplá: V noci sa stále nedá dýchať

Zápach sa už niekoľko týždňov šíri z tohto cukrovaru.
Zápach sa už niekoľko týždňov šíri z tohto cukrovaru.

TRENČIANSKA TEPLÁ - Ľuďom z Trenčianskej Teplej niet čo závidieť. Už dva mesiace musia dýchať neznesiteľný smrad. Ten sa šíri z blízkeho cukrovaru. Vznikol potom, keď zima zničila čističku a špinavú vodu podnik vypustil do nádrží. Vedenie akciovky Považský cukor tvrdí, že na odstránení zápachu pracuje a jeho intenzitu už znížil na polovicu. Ľudia však zlepšenie necítia.

„Smrdí to ako zvratky, v týchto teplách, to je sila,“ povedal obyvateľ obce Ivan Bielik (33). Podľa neho je zlepšenie cítiť ibacez deň. Rovnaký názor má aj Martin Halúzka (54). „Treba v noci prísť a pričuchnúť si. Musíme zatvárať okná, inak spíme v tom smrade. Sľúbili nám však, že sa to zlepší, tak čakáme,“ dodal.

Ivan Kardoš z predstavenstva cukrovaru tvrdí, že zlepšenie užnastalo. „Hodnoty, ktoré sú momentálne v ovzduší, sú už polovičné oproti predchádzajúcemu obdobiu,“ povedal. Podľa neho sa situácia zlepší už dnes po naštartovaní metánového reaktora. Ten bude zápach pohlcovať a do niekoľkých dní ho úplne odstráni. Podľa starostu Milana Béreca cukrovar na zlepšení situácie pracuje rýchlo. „Mňa zaujíma to, aby to bolo definitívne odstránené a aby sa to neopakovalo,“ dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu