Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zrazený medvedík bude žiť

Veterinár Jaroslav Želonka vyšetruje macka, ktorého zrazilo auto. Zobraziť galériu (3)
Veterinár Jaroslav Želonka vyšetruje macka, ktorého zrazilo auto.

POPRAD – Medvedie mláďa, ktoré v nedeľu našli pri ceste medzi Svitom a Tatranskou Štrbou, sa pomaly zotavuje z poranení, ktoré mu spôsobil bezohľadný vodič auta. Veterinári sú optimistickí, mackovi dávajú 90-percentnú šancu na prežitie. Či sa však vráti do voľnej prírody, ukáže až čas.

Medvedieho samčeka doniesli pracovníci Štátnych lesov TANAPu v nedeľu do veterinárnej ambulancie v Poprade v kritickom stave. „Medveď mal opuch mozgu, bol dehydrovaný, utrpel šokovú traumu a našli sme mu opuch v tlame. Ak by ostal ležať v priekope ešte 6 hodín, neprežil by to,“ uviedol veterinár Jaroslav Želonka.

Macka veterinári poriadne prehliadli, zröntgenovali, prezreli mu brušnú dutinu a nasadili infúzie. Po vyše 24 hodinách mohli konštatovať, že medvedík, ktorý váži 22 kilogramov, prežije. Dokonca by to mohol skúsiť znova v prírode a aj bez mamy. „Vie už sám prijímať potravu. Ak by ho vypustili do prírody, má šancu prežiť,“ uzavrel veterinár. Zverolekári budú chlpáča pozorovať ešte asi 2 dni, potom poputuje do rúk pracovníkov ŠL TANAP.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu