Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Premena Artmedie: Namiesto štadióna nový mrakodrap?!

BRATISLAVA - Futbalový štadión FC Artmedia zrejme zmizne z mapy hlavného mesta. Petržalskí poslanci schválili urbanistickú štúdiu, ktorá hovorí o zmene tohto územia na plochu celomestskej vybavenosti. Malo by tu vyrásť kongresové centrum, hotel a približne 250 bytov.

V súčasnosti má slovo mestské zastupiteľstvo, ktoré môže schváliť navrhované zmeny najskôr na svojom septembrovom zasadaní.

Tým by dali zelenú investorovi, aby futbalový štadión prestaval. Štúdia hovorí o dvoch variantoch. Prvým je 35-poschodová administratívna budova, 13-poschodový hotel a ďalšia občianska vybavenosť ako bazén a vodný svet, fitnes, byty, parkovisko, atď. Druhý variant sa líši iba v množstve podlaží hotela, ktorý by mal mať až 22 poschodí. Dôvod na spracovanie štúdie bol podľa objednávateľa a investora FC Artmedia, a. s., fakt, že v danom priestore nie je možné vybudovať moderný futbalový štadión s kompletným technickým zázemím tak, aby spĺňal požiadavky UEFA. „Štadión skutočne nevyhovuje normám UEFA a výstavba nového je finančne taká obrovská investícia, že žiadny klub na Slovensku si to samostatne nemôže dovoliť,“ povedal pre oficiálne klubové zdroje manažér Artmedie Petr Kašpar. Ako ďalej uviedol, v priebehu sezóny 2006/2007 klubu žiadne sťahovanie nehrozí. Podľa našich informácií vyjde projekt investora minimálne na dve miliardy korún, a ak pôjde všetko podľa plánu, mohlo by sa začať stavať už v roku 2008.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu