Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Osemdesiatnik na babete chcel zraziť policajta, hrozí mu väzenie

ŽILINA - Až osem rokov väzenia hrozí osemdesiatročnému motocyklistovi z Prievidze, ktorý sa pri úteku pred pokutou za nenosenie ochrannej prilby pokúsil zraziť policajta. Ohrozenému strážcovi poriadku sa však podarilo zachytiť riadidlá starčekovej babety a cestného piráta za pomoci chvatov s kolegami zadržať. Za jazdu bez prilby mohol osemdesiatnik vyviaznuť nanajvýš s dvojtisícovou pokutou. ČTK to povedala trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová.

"Policajti kontrolovali starčeka, ktorý jazdil bez prilby, minulý piatok v Nitrianskom Rudne. Po zastavení však po chvíli začal unikať. Asi sto metrov pred priehradou Nitrianske Rudno ho chcel policajt zastaviť, motocyklista však jeho pokyn nerešpektoval. Pridal plyn a so slovami ´chlapče, odpáľ´ namieril s motocyklom na policajta," dodala Hlaváčová.

Policajtovi sa podarilo zachytiť riadidlá a babetu zastaviť. Osemdesiatročný motocyklista sa však chcel vytrhnúť policajtom, ktorí preto museli použiť donucovacie prostriedky. Starček podľa Hlaváčovej vyviazol bez zranení, za útok na verejného činiteľa je stíhaný na slobode.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu