Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Poprad: Na magistráte vďaka horúčavám môžu vyzliecť saká a silonky

Silvia Hamráková (32) sa v kancelárii ochladzuje ventilátorom.
Silvia Hamráková (32) sa v kancelárii ochladzuje ventilátorom.

POPRAD – V horúčavách sa výnimočne môžu rušiť pravidlá. Zhodli sa na tom aj na Mestskom úrade (MsÚ) v Poprade, kde primátor dočasne zmäkčil etický kódex pre zamestnancov. Ten platí od roku 2003 a viac ako stovke zamestnancov magistrátu nariaďuje nosiť uzavreté topánky, saká, košele a blúzky s dlhými rukávmi a pre ženy povinné pančucháče. Teraz ich výnimočne môžu vymeniť za sandále, krátke rukávy a nohy bez siloniek.

Ústretové nariadenie platí približne 2 týždne. Hoci teplota v metropole pod Tatrami ešte nedosahuje tropické hodnoty, úradníci majú v kanceláriách bez klimatizácie poriadne dusno. Preto krok primátora privítali. „Hlavne popoludní je tu mimoriadne teplo. Možno aj viac ako 30 stupňov Celzia,“ povedala Jarmila Vojtaššáková. Tá sa okrem minerálok ochladzuje v kancelárii ventilátorom ako jej kolegovia. Teší sa, že v posledných dňoch môže chodiť do práce vzdušne oblečená, dovolila si obuť dokonca sandále.

Zmena v kódexe platí podľa hovorkyne primátora Popradu Zuzany Pojedincovej (33) až do odvolania. „Predpokladáme, že bude platiť dovtedy, kým ustanú horúčavy,“ dodala hovorkyňa. V Poprade v tomto roku ešte nenamerali maximálnu dennú teplotu nad 30 stupňov Celzia. Najteplejšie bolo 26. júna, keď sa ortuť v teplomere vyšplhala na 29,5 stupňov Celzia.

ZÁSADY ODIEVANIA NA MAGISTRÁTE

Muži:
Dlhé nohavice (nie rifle), košeľa s dlhým rukávom, kravata, sako. Poltopánky s uzavretou pätou a špičkou.

Ženy: Sukňa s primeranou dĺžkou (nie z rifľového materiálu), blúzka s dlhým rukávom, sako.

Pančuchové nohavice sú povinné.

Obuv s uzavretou špičkou

Nie sú prípustné:
Tričká, priesvitné blúzky a šaty, krátke nohavice, legíny, šľapky s otvorenou špičkou, nápadná bižutéria, plastové ozdoby, tenisky, obuv s hrubou podrážkou, veľa šperkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu