Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Skartovaním dokumentov na úrade vlády nebol porušený zákon

BRATISLAVA - Skartovaním dokumentov bývalou vládou nebol porušený zákon, konštatovala pre agentúru SITA hovorkyňa premiéra Silvia Glendová. Ako dodala, informácie o tom, že sa na Úrade vlády SR skartovali dokumenty, boli správne. "Preverili sme si o aký druh materiálov išlo a zistili sme, že pritom nebol porušený zákon," potvrdila Glendová. Na ďalšie otázky, adresované vedúcemu Úradu vlády SR Igorovi Federičovi, o aké dokumenty išlo, koľko ich bolo a odkiaľ sa predstavitelia súčasnej vlády o skartovaní dozvedeli, Glendová neodpovedala.

Zo skartovania dokumentov ešte pred odchodom z Úradu vlády SR obvinil vládu Mikuláša Dzurindu podpredseda parlamentu za Smer-SD Miroslav Číž. Urobil tak v diskusnej relácii televízie STV O 5 minút 12, pričom ani on nespresnil, o aké materiály išlo. "Informáciu o tom, že sa 24 hodín skartovali materiály na úrade vlády som dostal aj ja osobne," povedal v nedeľu Číž.

Na jeho vyjadrenia reagoval podpredseda národnej rady za SDKÚ-DS Milan Hort slovami, že "je to hlúposť, ja na hlúposti som sa nevyjadroval ani z pozície koalície, nieto ešte z opozície. Takéto obvinenie odmietol aj niekdajší minister spravodlivosti Daniel Lipšic (KDH). "Podľa mňa je to nezmysel a pán kolega Číž chcel skôr asi zaujať nejakú mediálnu pozornosť, pretože aj tie jeho ďalšie výroky svedčili o tom, že nemá predstavu vôbec čo sa dialo," dodal Lipšic v televíznej diskusii.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu