Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kde je bábätko z Hniezda záchrany?

Eugen Fráter v čase (17. mája), keď ho našli v košickom Hniezde záchrany. Zobraziť galériu (3)
Eugen Fráter v čase (17. mája), keď ho našli v košickom Hniezde záchrany.

KOŠICE - Kde je sotva štvormesačné dieťa? Žije vôbec? Chlapček, ktorého ako prvého našli v košickom Hniezde záchrany, sa akoby do zeme prepadol. Hoci si ho matka (23) prišla po dvoch týždňoch s plačom zobrať späť, po niekoľkých dňoch si to znovu rozmyslela. Odišla s ním od svojej mamy (56) s tým, že svojho syna ide odložiť do dojčenského ústavu. Od utorka však o nich nikto nič nevie.

Zdravý chlapček sa Terézii Fráterovej (23) z Malej Tŕne (okr. Trebišov) narodil 13. apríla. Mesiac po narodení ho aj s rodným listom odložila do košického Hniezda záchrany - bol to vôbec prvý novorodenec, ktorý sa tam našiel. Chlapček vážil 4 160 g a meral 53 cm.

Z nemocnice ho preložili do dojčenského ústavu, kam si po neho už o dva týždne prišli s plačom jeho mama aj babka. „Nemali sme kde bývať. Druh nechal dcéru aj s dvojročným synom Štefanom. Nemala peniaze, a tak mladšieho Eugena odložila. Preplakali sme niekoľko nocí, potom sa rozhodla vziať si ho späť,“ vraví o počínaní krkavčej matky jej mama Božena Fráterová (56).

Malého Eugena z Hniezda záchrany umiestnili do dojčenského ústavu na Červenom brehu v Košiciach. Podľa riaditeľa Štefana Jutku na základe predbežného rozhodnutia súdu bolo matke opätovne zverené do opatery. Tamojšia sociálna sestra Margita Eližérová si pamätá, že po chlapca s plačom prišli matka aj babka. „Rodičovské testy neboli potrebné, keďže dieťa nebolo anonymné. Na základe dokladov a aj lekárskeho vyšetrenia matky sa potvrdilo, že ide o jej syna.“ Matka podľa nej konala skratovo. „Uviedla, že sa rozišla s druhom a neuvedomila si, že môže prísť o dieťa natrvalo.“

Eugena sa však Terézia Fráterová po niekoľkých dňoch údajne opäť vzdala. Matke tvrdila, že dala syna späť do dojčenského ústavu. V utorok ho vraj išla navštíviť do Košíc a doteraz sa nevrátila. Na trebišovskom úrade sociálnych vecí nevedeli o umiestnení Eugena do domova nič. Babka malého Eugena dcérino správanie nechápe. „Vynadala som jej, že je šialená! Stále sa z toho neviem spamätať,“ uviedla Božena Fráterová. Polícia prípad zatiaľ neprešetruje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu