Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Greenpeace: Zrušenie výboru NR SR pre životné prostredie je krok späť

Hovorca Greenpeace Juraj Rizman
Hovorca Greenpeace Juraj Rizman

BRATISLAVA - Zrušenie samostatného výboru Národnej rady (NR) pre životné prostredie a ochranu prírody je krokom späť, tvrdí organizácia Greenpeace.

"Organizácia Greenpeace so znepokojením prijala správu, že poslanci Národnej rady Slovenskej republiky na svojej prvej schôdzi v utorok odhlasovali zriadenie Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo, životné prostredie a ochranu prírody," uvádza sa v stanovisku organizácie. Tento krok považujú environmentalisti za nesprávny a nesystémový.

Nový výbor NR SR vznikol v podstate zlúčením bývalých výborov pre životné prostredie a poľnohospodárstvo, dodáva hovorca Greenpeace Juraj Rizman. Podľa neho je vytvorenie spoločného výboru nevýhodné pre obe oblasti, keďže agenda ochrany životného prostredia a poľnohospodárstva nie je úplne totožná a vyžaduje pre odstraňovanie problémov oboch odvetví špecifický prístup a aj rozdielne riešenia.

"Zlúčením bývalých výborov pre životné prostredie a poľnohospodárstvo došlo k formálnej degradácii významu a postavenia ochrany životného prostredia v SR," tvrdí Rizman. Tento krok je podľa neho aj indikátorom toho, ako poslanci hodnotia dôležitosť ochrany životného prostredia v krajine a akú prioritu dávajú tejto oblasti. "Je smutné, že v čase, keď výkonná i zákonodarná moc rozvinutého sveta čoraz viac dbá o túto problematiku, sa náš parlament vydal opačnou cestou. Toto rozhodnutie je prvým zlým krokom späť," uzatvára Rizman.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu